Cultureel met Lars

by Chantie on 16 October 2009

 
Dat er kindervoorstellingen zijn in het theater was al een hele tijd bij mij bekend, Lars was aan het begin van dit jaar al eens met mijn zusje naar “Het Zandkasteel” geweest. Iets waar hij de hele voorstelling met openmond naar heeft gekeken, maar dat waren de echte poppen. Naar mijn idee veel echter en leuker voor Lars.

Ik kon me namelijk niet echt voorstellen dat als er een aantal mensen met pikzwarte kleding op het toneel zouden staan met een kleurrijke handpop in hun handen, dat dat leuk zou zijn en dat Lars zich daarbij kon inleven.

Ik denk stiekem ook dat je net als je kind, je er zelf ook aan toe moet zijn. Als hij geniet, geniet jij ook. En toen er borden met reclame van de voorstelling “Kikker” in Beverwijk stonden en Lars bij ieder bord riep; Kijk mama, Kikker!! Ben ik overstag gegaan en dacht als hij het niets vind dan gaan we gewoon weer weg en bestelde 3 kaarten op de voorste rij. En dus gingen we zondag voor het eerst naar de voorstelling “Kikker”, maar net als bij “Het Zandkasteel” heeft hij ook tijdens deze voorstelling constant met open mond naar het toneel zitten kijken. Dit ondanks dat iedere pop een grote zwarte schaduw ten groten van een volwassene achter zich aan had lopen, mocht voor Lars dat de pret niet drukken en vond hij het geweldig!!

En er staat voor Lars nog meer op de theateragenda. Zo gaat hij volgende week de 22e weer met mijn zusje naar “Het Zandkasteel” in Scheveningen en 12 januari zitten we in Alpen a/d Rijn met z’n tweetjes bij Woezel en Pip. Ook de voorstelling van “Het sprookjesbos” en “Kleine Ezel” staan op ons verlanglijstje, dus hopen we dat die ook weer terug komen in het theaters. We wachten nu al met smart op het volgende seizoen, theaterseizoen 2010/2011 here we come!!
 

{ 9 comments… read them below or add one }

rachel October 16, 2009 at 14:30

heerlijk die theater voorstellingen he :D en het zandkasteel is heel leuk volgens mij!! hij krijgt het er druk mee :D

Saar October 17, 2009 at 10:57

Heerlijk cultureel doen :) . Ik snap best dat hij dat helemaal geweldig vind!

corres October 17, 2009 at 16:12

Het heeft zeker indruk op hem gemaakt hij was er vol van en kon het verhaal helemaal terug vertellen. Als het verhaal leuk is vergeten ze gewoon alle andere dingen er omheen, (zag jij sinterklaas niet rijden in de donkere nacht als de pakjes net gebracht waren )

Nientjuh October 18, 2009 at 19:32

De voorstelling is leuk maar als je je kind zo ziet genieten dan geniet je dubbelop. Lieve groetjes en een hele fijne avond, Jeanine

Prinsesje October 19, 2009 at 21:15

Oooh wat leuk, een voorstelling van Kikker. Ik vind Kikker zo leuk :) heb al heel wat van hem en zijn vriendjes verzameld. Jammer genoeg is Prinsje nog te klein om mee te nemen naar zo’n voorstelling ;) .

Sharon October 20, 2009 at 10:11

Zulke dingen vinden kinderen toch vaak leuk hoor. Omdat ze zoveel indrukken en geluiden opdoen. Dus groot gelijk dat je meer voorstellingen pakt! ;)

Loezju October 25, 2009 at 10:05

Leuk is dat he? Wij zijn vorig jaar met Sven naaar Bob de Bouwer geweest. Hij vond het leuk maar was eigenlijk nog net iets te klein (was toen 2,5). Nu staat er ook het nodige op ons lijstje alleen nog even een juiste datum zoeken aangezien veel hier in de buurt speelt rond mijn uitgerekende datum.

hanry October 28, 2009 at 09:19

Leuk is dat toch?
Zelf ga ik ook regelmatig naar theager toe. :)

Danielle November 2, 2009 at 16:02

Leuk leuk leuk!! Ik heb het voornemen om mijn toekomstige neefjes en nichtjes (mijn zus moet uberhaupt nog zwanger worden ooit) cultureel op te voeden! :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: