Fantasie

by Chantie on 17 March 2009

 
Met Lars zijn fantasie is niets mis. Zo aten wij vanavond schildpadden (spruitjes), moet er eigenlijk nog om lachen!! Doopte hij vanmiddag een groot prieel in het bos om tot een paraplu en was volgens hem de geitenboerderij (die in een ander bos staat) weggejaagd door Angel. Dit laatste zal ik even uitleggen.
   
Zo kwam hij een week geleden ’s avonds over zijn toeren uit zijn slaapkamertje rennen met het verhaal dat er een leeuw in zijn kamer zat! Met een flinke boog liep hij om zijn kamerdeur en wees richting “de leeuw”, met geen paard was hij meer in zijn kamertje te krijgen. De situatie was voor Lars pure ernst en voor moeders stiekem best een beetje komisch want op iedere poging die ik deed om Lars weer in die kamer te krijgen des te verder hij naar achterdeinsde. En toen ik hem wilde oppakken om gerust te stellen sjeesde hij weg richting de woonkamer.
   
Eenmaal Lars te pakken en met het verhaal in mijn achterhoofd dat peuters graag serieus genomen worden ging ik te werk en verdreef de leeuw uit Lars zijn kamer. Dat ging nog niet erg makkelijk kan ik je vertellen en ook mijn fantasie draaide op dat moment overuren. Lars was niet voor één gat te vangen want zijn lievelings filmpje (hieronder te bekijken) van de beer en de leeuw in Teletubbies werkte zelfs niet. In Lars zijn fantasie was zelfs de beer niet sterk genoeg voor de enge leeuw!!
   
Het noodplan werd ingeschakeld en Angel werd erbij geroepen. Angel ging de leeuw verjagen was mijn idee, maar de angst was van Lars zijn gezicht af te lezen. Is Angel niet goed? Vroeg ik hem? Nee, niet Angel!! Angel zou volgens Lars door de beer en de Leeuw in een stuk verslonden worden!!! Nou, Lars geloof mama maar; Angel eet die beer EN de leeuw allebei te gelijk op en maken geen schijn van kans bij Angel!!! Mijn verhaal klonk overtuigend en zeer aannemelijk naar Lars zijn idee en Angel werd na wat blaffen tot held uit geroepen!!
   
Zijn kamer wilde hij niet meer in die avond, maar gewapend met Angel naast hem in ons bed kon hij met een gerust hart verder slapen…… om vervolgens de volgende dag Angel te prijzen tot wonderhond waar hij nu nog steeds niet over uitgesproken is!!!
   

{ 11 comments… read them below or add one }

LoveJoe March 17, 2009 at 13:42

Vreemd he, hoe iets kinderen totaal in de macht kan hebben. Lang leve Angel!!!!

corres March 17, 2009 at 14:29

niet te geloven he, dat ze zo heilig kunnen geloven in iets
gelukkig hebben jullie zo’n moedige hond die alle wilde
woeste dieren kan verjagen en dan ook blijft waken als
ze weg zijn.
corres

Erika March 17, 2009 at 14:34

whahahaha, ik kan me helemaal voorstellen dat je het komisch vond!

Maar arme Lars, ik hoop dat hij nu wel weer lekker kan slapen in zijn kamer!

(is zijn mooie bed ooit nog aangekomen, had je in de US besteld toch?)

lfs

Ilja March 17, 2009 at 20:20

Wat een geweldige fantasie! Grappig dat ik dit nu ook allemaal op mijn opleiding tegenkom en hoe je hiermee moet omgaan. Je hebt het super gedaan, door in zijn fantasie mee te gaan ;)
Liefs

Tilly March 19, 2009 at 22:27

Heerlijk die fantasie!!
Werk op een peutergroep en geniet er ook dagelijks van!!

Gwendy April 6, 2009 at 22:03

Heerlijk die peuter/kleuterfantasie!
Liefs, Gwendy

Hanry April 25, 2009 at 18:58

Wouw, hoe fantasie erg echt kan lijken!

Germaine August 10, 2009 at 19:56

Heerlijk hè die fantasie? Hoewel wat lastig af en toe. Dat filmpje is hier ook favoriet trouwens, hoewel nu wel wat verjaagd door Dora en Diego. Sverre mag nog steeds graag “leeuw spelen” waarbij het met veel gebrul door het huis rent.

soraya January 29, 2010 at 19:24

hoiii

ik heb een vraagje aan je
mijn kinderen zijn helemaal gek van de leeuw en beer van de teletubbies
maar de dvd kunnen we niet vinden
weet jij hoe de dvd heet zodat ik hem op internet kan kopen
daar zou je ons enorm mee helpen en hebben wij hier ook 2 blije kinderen kopen

mvg soraya kuypers

Céline March 26, 2010 at 11:50

Hallo Chantal!

Leuke weblog heb je!
Mijn broertje was vroeger ook bang voor leeuwen in zijn kamer. Zijn raam (waar wegens verbouwing nog geen gordijnen voorzaten) keek uit op de tuin en hij was bang dat ze daardoor naar binnen zouden springen). Uiteindelijk hebben we van een oud parfumflesje ‘anti-leeuwenspray’ gemaakt en dat deed de trick! ;)
Leuk is die grote verbeelding!

Liefs, Céline (van postcrossing)

Céline March 26, 2010 at 11:51

Oeps zie nu dat dit wel een heel oude post is. Nou ja :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: