Duivelse of een heilige koe

by Chantie on 15 May 2008

Mijn auto is mij heilig. Ik zou me ook echt geen leven voorkunnen stellen zonder een auto. Ik denk dat ik gek zou worden. Als we op vakantie zijn geweest en daarvan waren de Malediven, waar je in een kwartier het eiland rond liep, een goed voorbeeld van, hunker ik naar een ritje in mijn auto. Mijn auto heeft een schakelbak natuurlijk; want je moet wel rap kunnen optrekken en meer te doen hebben dan alleen je voet op het gas houden. En met een schakelbak rij je een stuk sportiever naar mijn idee. Dan laat ik de chiptuning even achterwege, veel dames zullen nu ook het spoor bijster zijn…..


 
Als ik met Lars in de auto rij dan ben ik naar mijn idee een nette rijder. Niet dat ik ga trutten op de rechterbaan, maar laat ik het zo zeggen; ik hou me in, hou me redelijk aan de snelheid en op bumperkleven betrap ik mijzelf nog maar heel soms met Lars in de auto. File rijden is mij een ramp, ik verveel me dan ook echt dood.
 
Maar als ik ‘s avonds van mijn werk, bij mijn ouders in de zaak, naar huis rij word mijn makke koetje ineens een duivelse koe. Hoewel het best even rijden is (35 km) geniet ik met volle teugen in mijn Audi A3. Muziek aan, Angel slapend achterin, lekker rustig op de weg en het grootste voordeel; ik weet waar de flitsers kunnen staan. Een grotere gave kun je niet hebben op de weg naar mijn idee. “God waarom hebben we niet de Duitse verkeersregels??” En probeer mijn gaspedaal niet boven de 160 km in te trappen om dat ik geen zin heb om voor te komen…. Maar soms….. heel soms, als het heel laat is en er niemand op de snelweg is, kan ik het niet laten….. ach dat houd je jong en scherp! En zolang ik het heerlijk vind om in Amsterdam te rijden met zijn trams, fietsers en taxi’s en het geen probleem vind om van een drukke tweebaans snelweg op een vrij doenige vierbaans snelweg in te voegen midden in de randstad. Denk ik dat ik mijn rijbewijs meer dan verdient heb, twee weken na mijn 18e verjaardag, 11 jaar geleden!!
 Bekeuring
17/5 Update: gisteren kwam deze binnen met de post…… ik moet ook wel zeggen dat ik met dit bovenstaande verhaal het lot toch wel een beetje tarte!! :0(

{ 20 comments… read them below or add one }

Wendiez May 15, 2008 at 19:52

Ahaaa… Ben jij er zo eentje hihihih :)

corres May 15, 2008 at 21:01

dacht ik altijd dat je een keurig meisje was, maar nee
je bent een RACEMONSTER.

Prinsesje in Wonderland May 15, 2008 at 22:06

Hahaha heel herkenbaar. Ik kan met mijn Fiat helaas moeilijk 160 rijden maar ik rij altijd 140 op de snelweg en 100 waar je 80 mag. Dat slome rijden, daar houd ik niet zo van. Super zeg, zo’n Audi A3. Mooi bakkie :)

Danielle May 16, 2008 at 09:07

Als ik ergens trots op ben is het wel op me rijbewijs. Ik stap ook altijd direct in me auto als ik op vakantie ben geweest. Heerlijk. En die Audi A3, daar droom ik al jaren van, maar moet ie wel zwart zijn! Ach ik ben nu ook best blij met me peugeotje 206. Autorijden is vrij zijn imo! (behalve in de file)

Marieke May 16, 2008 at 10:07

Gaaaaaaf, je hebt gewoon een Audi A3! :D
Ik ben ook gek op autootjes, ik wil zo graag een Mini Cooper…

Natazz May 16, 2008 at 16:01

Voor ik Kees leerde kennen reed ik ook overal te hard, gek genoeg is een bekeuring me altijd bespaard gebleven daarvoor.
Nu rijd ik bijna nooit meer, Kees rijd eigenlijk altijd maar als ik eens rijd geniet ik er ook met volle teugen van alleen dat gaspendaal, die gaat echt niet meer zodiep als toen. ;-)

Nelly mv Pietrick May 16, 2008 at 18:12

Hahaha…geweldig stukje,dus je rijd in een stoere audi a3…cool hoor!

Saga Suus May 17, 2008 at 17:21

Foei! Ik moet eerlijk zeggen dat ik me altijd keurig aan de regels hou en denk ook dat het daarom is dat ik me nog wel kan ergeren als mensen dat niet doen. Tsja, die regels zijn er niet voo r niets (sorry).

carmen May 17, 2008 at 17:56

hey chantie,

Ik zei nog zo dat je rustig moet rijden naar zaandam!! Je was de vorige keer daar ook al geflitst! En dat met lars naast je… dat arme jong.

Kxss je zussie

carmen May 17, 2008 at 17:58

ps.
Nu snap ik ook waarom lars altijd zijn ogen dicht doet in de auto.

Chantie May 17, 2008 at 18:02

Carmen!!!!!!

Dat was niet daar waar ik de vorige keer geflitst was!!! Zo stom ben ik nou ook weer niet!!! ;0)

Loesje May 18, 2008 at 20:14

Ooohh binnen de bebouwde kom is wel ernstig hoor! :-D Maar ik begrijp je verder maar al te goed. Mijn BMW 120i kan ook lekker scheuren!! Gelukkig is-ie geleased en komen de boetes op kantoor waardoor ik ze zelf nog wel eens mis hihi.

San May 18, 2008 at 20:41

Ik heb geen auto, wel een rijbewijs. Auto rijden is een noodzakelijk iets, maar ik zit liever ernaast dan dat ik rij. Ik loop of fiets liever. Die boete is dan wel weer jammer, daar had je nu zoveel leuks voor kunnen kopen.

Chantalk May 18, 2008 at 21:59

Haha, ik kan me er wel wat bij voorstellen. Alhoewel ik de file juist ook wel eens fijn vind. Maar goed, ik heb zelf nog geen rijbewijs, dus voor mij duurt het nog even voordat ik de weg op kan (achter het stuur dan natuurlijk) :P Wel balen van die boete natuurlijk ;)

Ik wil trouwens zeggen dat die taart uit je vorige logje echt zooooo mooi gemaakt is! Echt super! Kreeg ik maar zo’n taart als ik jarig ben ;)

Nou, bedankt voor je reactie op m’n logje!
xx

Loezju May 19, 2008 at 12:18

Nee sloom rijden daar houden we ook hier niet van.
Coole bak heb je trouwens :D

En dan die bekeuring tja was je er maar nooit over gaan loggen whahaha.

LoveJoe May 19, 2008 at 12:56

Au, dat soort dingen doen wel een beetje pijn als je die krijgt van de postbode. Maar troost je: die van mij was iets duurder ;)
Niet dat dat helpt maar toch, hihihi
Groetjes!

Mama Angel May 19, 2008 at 13:30

Ik heb hier ook een “racemonster” ronlopen, inclusief boetes. Hij heeft er wel enkele meer dan jou (12)! Chiptuning ken ik, Kenny had vroeger een Fiat Bravo die volledig uitgebouwd was, alleen de chiptuning ontbrak eraan! :p
En een Audi A3 is niet gemaakt om zachtjes te rijden hé! ;o)
Liefs, Mama Angel

ilie May 21, 2008 at 19:47

Jeetje,, 18km/h te hard..hup 97 euro:|
Ik ga volgend jaar vanaf maart een poging doen om het (inmiddels =P) pasje te behalen. 14 maart wordt de gelukkige datum dat ik eindelijk 18 word ;)
Liefs

Daan May 26, 2008 at 11:52

hahahahaha Muts!!! Zo zie je maar…. Je roep sommige dingen gewoon over je af…. Maar ben net zo’n rijder als jij.. Op het bumperkleven na!

Lekkere dag en knuffel voor Lars!

Liefs Daan

miek May 26, 2008 at 15:54

kijk daarom ben ik de Jeep wrangler gaan rijden!!
Ik rij nu nog max 20 Km te hard mee.

maar diep in mijn hard ben ik ook die F1 rijder

Leave a Comment

Previous post:

Next post: